onsdag den 27. januar 2010

Ude godt men hjemme bedst

Det er dejligt at være hjemme igen. Endnu dejligere er det, at Malta er hjemme. Det er mærkeligt så hurtigt man vænner sig til ting, men det havde nu været besværligt anderledes.
Det var rart at være hjemme til jul, om end det var alt, alt for koldt. Hernede er det 13-19 grader om dagen, hvilket også er for koldt, men en hel del bedre. Og her er ingen sne!


Det triste ved at have været i Danmark er, at man lærer hvor ineffektivt alt er hernede. Malteserne er ikke blevet hurtigere, skarpere, bedre eller dygtigere, mens vi har været væk. Tingene fungerer præcis, som da vi tog af sted, så der er helt sikkert ikke sket nogen julemirakler på klippeøen.


Den anden dag var der to mænd i en lift i en kran, der var i gang med at reparere noget på et hus. Da de var færdige kunne liften ikke hejses ned, men det problem blev hurtigt løst: De svingede liften over mod kranen, og greb fat i selve kranen. Her bandt de liften fast, og kravlede derefter ind på en stige, der var i midten af kranen. Dette foregik i omkring 15-20 meters højde. Man kunne spekulere over hvor godt det maltesiske arbejdstilsyn fungerer.


En aften jeg stod og ventede på bussen, så jeg den værste parkering nogensinde foretaget: En bil valgte at holde halvt ude på vejbanen, halvt i bussens holdeplads og halvt i et fodgængerfelt. Føreren skulle ind i en butik på den anden side af vejen, men det tog jo kun 3 minutter, så der var bestemt INGEN grund til at finde en parkeringsplads. At tænke sig om er ikke noget den gennemsnitlige malteser bruger i hverdagen – eller på andre dage for den sags skyld.

Jeg undskylder billedkvaliteten:




Det er dog trods alt herligt, at man kan gå og føle sig lidt overlegen, fordi ens IQ er 30-40% højere end gennemsnittes.


Mvh,
Rasmus

Ingen kommentarer:

Send en kommentar